Світове виробництво зернових може сягнути нового історичного максимуму

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН підвищила свій прогноз по світовому виробництву зернових до 2 611 млн. тонн, що є рекордно високим показником.
Згідно з повідомленням, світові ціни на продовольство в серпні знизилися, що головним чином обумовлено більш сприятливими видами на врожай зернових культур і підвищенням прогнозів за рівнем запасів.

Крім виробництва, також збільшений прогноз щодо світових запасів зернових, які досягнуть свого історичного максимуму до кінця сезонів в 2018 році.
Нові оцінки відображають більш високі види на урожай пшениці, пов'язані з очікуваним збільшенням виробництва в Російській Федерації, яке з надлишком перекриє зниження прогнозів по США і Канаді, а також перегляд прогнозів на врожай кукурудзи і ячменю в сторону підвищення в Бразилії і Російської Федерації. Невелике зниження Індексу продовольчих цін ФАО в серпні перервало його безперервне зростання протягом трьох місяців поспіль. Незважаючи на це, індекс знаходиться на рівні на 6% нижче свого значення роком раніше.

Однак, Індекс цін на рослинні олії ФАО виріс на 2,5%, чому сприяло зростання котирувань на пальмову, соєву, рапсову і соняшникову олію.
Новий прогноз ФАО також свідчить про зростання споживання зернових, особливо пшениці і рису, а попит на фуражні зернові в якості кормів для тварин досягне свого історичного максимуму.

Незважаючи на це, очікується, що світові запаси зернових досягнуто рекордно високої позначки в 719 млн. Тонн, що на 2% вище вже високого рівня при відкритті поточних сезонів.
Згідно з прогнозами, світовий товарообіг зерна збільшиться більш ніж на 2%, досягнувши 403 млн. Тонн і нового історичного максимуму. ФАО переглянула свій прогноз у бік збільшення на 8 млн. Тонн внаслідок зростання імпортного попиту з боку Китаю, Бразилії, Європейського союзу, Ісламської Республіки Іран і Мексики.
Індекс продовольчих цін ФАО в липні 2017 року зріс на 2,3% в порівнянні з червневим показником і на 10,2% в порівнянні з рівнем роком раніше і склав в липні 179,1 пункту, що є найвищим показником з січня 2015 року.